AMİFURUMİ FREE PATTERNS, Amigurumi, amigurumi animals, amigurumi animals toys, Amigurumi Christmas, amigurumi crochet pattern, amigurumi free crochet, amigurumi free pattern, amigurumi toys, amigurumi toys animals, christmas gift ideas, christmas gifts, christmas gifts for 13 year olds, christmas presents, christmas presents for 11 year old, gift ideas for christmas, gifts for 13 year olds, ideas for christmas gifts, things to get for christmas for 13, toys for 12 year olds

Amigurumi Calico Cat Free Crochet Pattern

Hello dear Amigurumi Knitting Lovers
Today we share a free amigurumi crochet pattern for you. As you know, we share new amigurumi free patterns every day. master crochets, amigurumi gazelles, amigurumi bears, amigurumi pola, amigurumi pandas, amigurumi penguins, amigurumi giraffes, amigurumi lama, amigurumi pigs, amigurumi rabbit, amigurumi clowns, amigurumi dolls, amigurumi unicorn, amigurumi elephants, amigurumi unicorn , amigurumi hippos, amigurumi monkeys, amigurumi cats, amigurumi dogs and more…

Today, the new daily crochet pattern Amigurumi, Calico Cat Free Crochet Pattern , I want to give you some information about this pattern;

Haaksteken

In dit hoofdstuk zal ik uitleg geven over de haaksteken die ik gebruikt heb. Het maakt niet uit of je nu in de rondte werkt of in rijen, de techniek blijft hetzelfde. Omdat amigurumi hoofdzakelijk in spiraal gehaakt wordt zal ik de haaksteken ook op deze manier uitleggen.

OPZETLUS

Veel haakwerkjes beginnen met een opzetlus. De opzetlus is de eerste lus die je op de haaknaald nodig hebt om een ketting van lossen te maken. Maak een lus door de lange draad over de korte heen te slaan. Steek de haaknaald door de lus en haal de lange draad door de lus. Trek de lus aan door aan de lange draad te trekken.

LOSSE (L)

Haal de draad vanaf achter over de naald naar voren toe. Op deze manier komt de draad automatisch achter het haakje van de naald terecht. Trek de draad door de opzetlus. Dit is je eerste losse. Herhaal deze handeling totdat je het juiste aantal lossen hebt gehaakt. Dit noemen we een ketting van lossen.

MAGISCHE RING

Bijna alle onderdelen van de katjes worden in de rondte gehaakt. Dit betekent dat je met een rondje begint en vanuit daar verder gaat in spiraal. De magische ring is een fijne manier om te beginnen met het haken van een rondje, omdat er dan geen zichtbaar gaatje in het begin overblijft. Begin zoals bij de opzetlus met een lus en haal de draad door de lus, maar trek de draad nu niet aan. In plaats daarvan houd je het lusje tussen duim en wijsvinger vast en haak je een losse. Trek de lus zachtjes aan. Nu kun je vasten gaan maken in de ring.

Steek de naald door de ring en haal de lange draad op. Nu heb je 2 lussen op de naald. Sla de draad om de naald en trek hem door de 2 lussen. Dit is je eerste vaste. Haak het aantal vasten die je nodig hebt en trek zachtjes aan de korte draad, zodat het rondje zich sluit.

Mocht je deze techniek nog wat moeilijk vinden, dan kun je ook op een andere manier een ring maken. Haak dan 2 lossen en haak het aantal benodigde vasten in de eerste losse

VASTE (V)

Omdat we in spiraal werken is het belangrijk om nu al je eerste steek te gaan markeren. Het begin en einde van een toer is namelijk lastig terug te vinden zonder markering. Ik gebruik altijd een draadje in een contrasterende kleur die ik mee haak en af en toe door het haakwerk trek. Uiteraard kun je ook een stekenmarkeerder of paperclip gebruiken. Zorg dan dat je steeds de markeerder verplaatst bij elke nieuwe toer.

Steek de naald door de 1e steek en haal de draad op. Je hebt nu 2 lussen op de naald. Sla de draad om de naald en trek hem door de 2 lussen. Je hebt nu de eerste vaste gehaakt.

VASTEN MEERDEREN (2 V IN VOLG V)

We nemen deze toer als voorbeeld: 2 v in elke 4e v. Je haakt dan in elke 4e steek van de voorgaande toer, 2 vasten. Dus: 3 vasten, 2 vasten in 1 steek en dit herhalen tot het einde van de toer.

VASTEN ONZICHTBAAR MINDEREN (2 V SAM)

We nemen deze toer als voorbeeld: haak elke 4e en 5e v samen. Je haakt dan 3 vasten, de volgende 2 vasten worden als volgt samen gehaakt tot 1 vaste: Steek de naald door alleen het voorste lusje van de volgende steek en daarna ook gelijk door het voorste lustje van de steek erna (de 4e en 5e vaste). Je hebt nu 3 lussen op de naald. Sla de draad om de naald en trek de draad door de 2 voorste lussen. Sla weer de draad om de naald en trek de draad door de 2 lussen op de naald.

HALVE VASTE (HV)

De halve vaste wordt vaak gebruikt om een toer te sluiten of om af te hechten. Steek de naald door de eerstvolgende steek en haal de draad op. Je hebt nu 2 lussen op de naald. Sla de draad nu niet om, maar trek het eerste lusje door het 2e lusje. Je hebt nu een halve vaste gehaakt.

HALF STOKJE (HST)

Sia eerst de draad om de naald. Steek daarna de naald door de eerstvolgende steek en haal de draad op. Je hebt nu 3 lussen op de naald. Sla de draad om de naald en trek de draad door alle 3 de lussen.

STOKJE (ST)

Sla eerst de draad om de naald. Steek daarna de naald door de eerst volgende steek en haal de draad op. Je hebt nu 3 lussen op de naald. Sla de draad om en trek hem nu door de eerste 2 lussen. Sla weer de draad om de naald en trek hem door de 2 lussen.

AFHECHTEN EN SLUITEN

Om de draad af te hechten, knip je deze op ongeveer 20 cm van het werk af. Haal de draad door de laatste lus en trek hem aan. Als in de omschrijving staat dat je het haakwerk moet sluiten, ga je als volgt te werk. Steek de overgebleven draad door een stopnaald en rijg hem door alleen de voorste lussen van de overgebleven vasten en trek hem aan. Zet de draad daarna vast.

VAN KLEUR WISSELEN

Als je van kleur moet wisselen doe je dit bij de laaste steek van een toer. Je haakt de laatste steek tot het punt waarop je 2 lussen op de naald hebt. Pak nu de nieuwe kleur en trek hem door de lus. Je kunt nu bij de volgende toer met de nieuwe kleur beginnen.

WANGEN (2X)

Maak een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

Knip de draad lang genoeg af om de wangen op de snuit te naaien.

Snorharen

Knip van naaigaren 4 draadjes van ongeveer 15 cm en zorg dat er aan 1 uiteinde een knoopje is. Trek de draadjes met een naald door het rondje heen. Hierna. kun je ze op de snuit naaien. Plaats de wangen dicht tegen de neus aan. Als de wangen zijn vastgenaaid kun je de snorharen nog wat korter knippen. Naai vervolgens met borduurgaren een streepje tussen de wangen.

OREN (2x)

Maak een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke 2e v (9 v)

Toer 3 3x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (12 v) Toor 4 2 v in elke 4e v (15 v)

Toer 5 3x (2 v, 2 v in volg v, 2 v) (18 v) Toer 6 2 v in elke 6e v (21 v)

Toer 7 3x (3 v, 2 v in volg v, 3 v) (24 v) Toer 8 2 v in elke 8e v (27 v)

Toer 9 3x (4 v, 2 v in volg v, 4 v) (30 v)

Haak het oortje op de volgende manier dicht:

9 hv, 2 hst, 2 st, 2 st in volg v

Hecht af en knip de draad lang genoeg af om de oren op het hoofd te kunnen naaien.

BINNENKANT OOR (2x)

Maak een (magische) ring.

Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 3 v in eerste v, 1 v, 3 v in volg v, 1 v.

3 v in volg v, 1 v (12 v)

Toer 3 1 v, 3 v in volg v, 3 v, 3 v in volg v, 3 v,

3 v in volg v, 2 v (18 v)

Knip de draad lang genoeg af om het driehoekje in het oor te naaien.

Zorg hierbij dat je een linker- en rechteroor krijgt door het roze driehoekje aan de goede kant van het oor te naaien. De stokjes (van het dichthaken) zijn de onder- kant. Plaats de oren iets ‘rond’ op het hoofd, tussen toer 20 en 25 met 7 v tussenruimte en speld ze met meerdere kopspelden vast.

Tip: Als je twijfelt of de oren recht op het hoofd staan kun je het hoofdje voor een spiegel houden en in spiegelbeeld naar het hoofdje kijken.

Naai vervolgens het oor vast door de stokjes tot het roze stukje met steken door het hoofd vast te maken (foto 1). De halve vasten naai je alleen aan de buitenkant vast (foto 2).

VOETZOLEN (2x)

Achterpoten

Maak een magische ring en haak in de ring:

21, 3 st, 11, 1 hv, 11, 2 hst, 11, 1 hv, 21, 3 st, 11, 1 hv Trek de lus strak aan. Knip de draad lang genoeg af om de voetzolen op de poten te naaien en de tenen te borduren.

Voorpoten

Maak een magische ring en haak in de ring:

3x (11, 2 hst, 11, 1 hv)

Trek de lus strak aan. Knip de draad lang genoeg af om de voetzolen op de poten te naaien en de tenen te borduren.

HAAR MAKEN

Kraag

Maak met Durable Soqs een ketting van 31 lossen. Begin in de 2e losse vanaf de haaknaald en haak 30 v. Knip de draad lang genoeg af om de kraag aan het hoofd te naaien.

Maak met hetzelfde garen strengen van ca. 14 cm lang. Knoop de draadjes 1 voor 1 aan de streng. Maak 2 lagen zodat de kraag lekker vol wordt. Knoop aan beide uiteinden eerst 5 strengen bruin. Kam met een poezenkam het garen net zolang tot het mooi gaat pluizen.

Staart

Maak met Durable Soqs strengen van ca. 14 cm lang.

Knoop de draadjes 1 voor 1 aan de staart en zorg dat er steeds een aantal steken tussen de draadjes zitten. Knoop een rij met draadjes om de 4 tot 5 toeren.

Kam met een poezenkam het garen net zolang tot het mooi gaat pluizen.

MATERIALEN LAPJESPOES BALOU

Durable Coral

Wit (Ivory 326) 25 gram Grijs (Ash 2235) 65 gram Zand (Sand 2208) 40 gram Bruin (Camel 2209) 25 gram Roze (Rose Blush 223) 15 gram Goud (Curry 2211)

MATERIALEN HALSBANDJE EN ROOSJE

Scheepjes Catona

Donkerroze (Watermelon 252) 15 gram Groen (Sage Green 212) 5 gram

Lapjespoes Balou is 18 cm hoog

WAT HEB JE NOG MEER NODIG

haaknaald 2,5 mm vulling

zwart en oudroze borduurgaren wit naaigaren

ovale veiligheidsogen 10 mm roze kattenneusje 15 mm ringetje 10 mm

bedeltje en kettingslotje 15 mm drukknoopje 9 mm

Haak de rechterwang in grijs (zie pag. 29)

Haak het rechteroor in grijs en roze (zie pag. 30)

Haak de voetzolen in roze (zie pag. 31)

Zet Balou in elkaar volgens de omschrijving “Zittend” (zie pag. 35)

Haak het halsbandje en roosje in donkerroze en groen (zie pag. 141 en 147)

HOOFD

Maak met wit een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v) Toer 4 6x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (24 v)

9 grijs, 7 zand, 8 wit

Toer 5-6 24 v (2 toeren)

5 wit, 5 grijs, 7 zand, 7 wit Toer 7 2 v in elke 4e v (30 v)

5 wit, 8 grijs, 8 zand, 9 wit Toer 8 30 v

5 wit, 8 grijs, 9 zand, 8 wit

Toer 9 6 v, 6x (2 v, 2 v in volg v), 6 v (36 v) 4 wit, 12 grijs, 11 zand, 9 wit

Toer 10 6 v, 6x (2 v in volg v, 3 v), 6 v (42 v) 5 wit, 14 grijs, 6 zand, 1 bruin, 8 zand, 8 wit Toer 11 6 v, 6x (4 v, 2 v in volg v), 6 v (48 v) 6 wit, 15 grijs, 1 zand, 2 bruin, 4 zand, 1 bruin, 7 zand, 1 bruin, 2 zand, 9 wit

Toer 12 6 v, 6x (2 v in volg v, 5 v), 6 v (54 v) 6 wit, 14 grijs, 1 zand, 4 grijs, 3 bruin, 3 zand, 1 bruin, 10 zand, 1 bruin, 2 zand, 9 wit Toer 13 6 v, 6x (6 v, 2 v in volg v), 6 v (60 v) 6 wit, 16 grijs, 1 zand, 1 bruin, 4 grijs, 1 zand, 1 bruin, 1 zand, 1 bruin, 2 zand, 1 bruin, 2 zand, 2 grijs, 8 zand, 1 bruin, 2 zand, 10 wit

Toer 14 6 v, 6x (2 v in volg v, 7 v), 6 v (66 v)

6 wit, 18 grijs, 3 zand, 1 bruin, 1 zand, 3 grijs, 1 zand, 1 bruin, 2 zand, 1 bruin, 1 zand, 1 bruin, 1 zand, 5

grijs, 3 zand, 1 bruin, 4 zand, 1 bruin, 2 zand, 10 wit Toer 15 66 v

6 wit, 17 grijs, 5 zand, 1 bruin, 3 grijs, 1 zand, 1 bruin, 3 zand, 1 bruin, 1 zand, 8 grijs, 1 zand, 1 bruin, 4 zand, 1 bruin, 3 zand, 9 wit

Toer 16 66 v

6 wit, 20 grijs, 2 zand, 4 grijs, 1 zand, 1 bruin, 3 zand, 12 grijs, 4 zand, 1 bruin, 4 zand, 8 wit

Toer 17 66 v

5 wit, 1 zand, 21 grijs, 1 zand, 4 grijs, 1 zand, 1 bruin, 2 zand, 14 grijs, 3 zand, 1 bruin, 5 zand, 7 wit

Toer 18 66 v

4 wit, 3 zand, 25 grijs, 1 zand, 1 bruin, 3 zand, 3 grijs, 3 zand, 8 grijs, 2 zand, 1 bruin, 7 zand, 5 wit

Toer 19 66 v

3 wit, 5 zand, 24 grijs, 12 zand, 7 grijs, 2 zand, 1 bruin, 12 zand

Toer 20 66 v

9 zand, 23 grijs, 13 zand, 6 grijs, 2 zand, 1 bruin, 12 zand

Toer 21 66 v

10 zand, 22 grijs, 13 zand, 6 grijs, 2 zand, 1 bruin,

12 zand

Toer 22 66 v

12 zand, 19 grijs, 14 zand, 6 grijs, 15 zand Toer 23 66 v

14 zand, 16 grijs, 16 zand, 4 grijs, 16 zand Toer 24 haak elke 10e en 11e v samen (60 v)

16 zand, 10 grijs, 17 zand, 2 grijs, 15 zand Toer 25 60 v

19 zand, 5 grijs, 36 zand

Vanaf hier ga je verder met zand.

Toer 26 6x (4 v, 2 v sam, 4 v) (54 v)

Plaats de ogen tussen toer 11 en 12 met ca. 14 v tus- senruimte (geteld vanaf toer 11). Plaats de neus tussen toer 2 en 3.

Toer 27 54 v

Toer 28 haak elke 8e en 9e v samen (48 v)

Toer 29 6x (3 v, 2 v sam, 3 v) (42 v)

Toer 30 haak elke 6e en 7e v samen (36 v)

Toer 31 6x (2 v, 2 v sam, 2 v) (30 v)

Toer 32 haak elke 4e en 5e v samen (24 v) Vul het hoofd op.

Toer 33 6x (1 v, 2 v sam, 1 v) (18 v)

Toer 34 haak elke 2e en 3e v samen (12 v) Toer 35 haak elke 1e en 2e v samen (6 v) Hecht af en sluit het hoofd.

LIJF

Maak met zand een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

Toer 4 6x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (24 v) Wissel van kleur en ga verder met bruin. Toer 5 2 v in elke 4e v (30 v)

Toer 6 6x (2 v, 2 v in volg v, 2 v) (36 v) Toer 7 2 v in elke 6e v (42 v) 25 zand, 17 grijs

Toer 8 6x (3 v, 2 v in volg v, 3 v) (48 v)

3 grijs, 25 zand, 20 grijs

Toer 9 2 v in elke 8e v (54 v)

4 grijs, 26 bruin, 24 grijs

Toer 10 54 v

5 grijs, 24 zand, 25 grijs

Toer 11 54 v

5 grijs, 23 zand, 26 grijs

Toer 12 54 v

5 grijs, 23 bruin, 26 grijs

Toer 13 54 v

4 grijs, 24 bruin, 26 grijs

Toer 14 54 v

3 grijs, 17 zand, 2 grijs, 8 zand, 24 grijs Toer 15 54 v

1 grijs, 18 zand, 4 grijs, 8 zand, 23 grijs Toer 16 54 v

18 bruin, 6 grijs, 8 bruin, 19 grijs, 3 bruin Toer 17 54 v

2 zand, 3 grijs, 14 zand, 5 grijs, 9 zand, 17 grijs, 4 zand Toer 18 54 v

1 zand, 6 grijs, 10 zand, 7 grijs, 11 zand, 14 grijs, 5 zand

Toer 19 54 v

9 grijs, 7 bruin, 7 grijs, 15 bruin, 9 grijs, 7 bruin Toer 20 54 v

11 grijs, 5 bruin, 9 grijs, 16 bruin, 4 grijs, 9 bruin Toer 21 54 v

13 grijs, 3 zand, 9 grijs, 2 zand, 1 wit, 26 zand Toer 22 haak elke 8e en 9e v samen (48 v)

1 zand, 11 grijs, 4 zand, 6 grijs, 2 zand, 1 wit, 23 zand Toer 23 48 v

5 bruin, 7 grijs, 4 bruin, 4 grijs, 4 bruin, 2 wit, 21 bruin,

1 grijs

Toer 24 48 v

2 grijs, 4 zand, 5 grijs, 6 zand, 2 grijs, 4 zand, 4 wit, 12 zand, 3 grijs, 4 zand, 2 grijs

Toer 25 48 v

3 grijs, 3 zand, 5 grijs, 12 zand, 4 wit, 11 zand, 5 grijs, 2 zand, 3 grijs

Toer 26 6x (3 v, 2 v sam, 3 v) (42 v)

4 grijs, 2 bruin, 3 grijs, 10 bruin, 6 wit, 3 grijs, 4 bruin, 6 grijs, 1 bruin, 3 grijs

Toer 27 42 v

5 grijs, 12 bruin, 10 wit, 2 grijs, 3 bruin, 5 grijs, 3 bruin, 2 grijs

Toer 28 42 v

5 grijs, 12 zand, 10 wit, 10 grijs, 4 zand, 1 grijs

Toer 29 42 v

4 grijs, 12 zand, 12 wit, 10 grijs, 4 zand

Toer 30 haak elke 6e en 7e v samen (36 v)

3 grijs, 14 bruin, 6 wit, 11 grijs, 2 bruin

Toer 31 36 v

16 zand, 8 wit, 10 grijs, 2 zand

Toer 32 36 v

15 zand, 10 wit, 10 grijs, 1 zand Toer 33 36 v

15 bruin, 10 wit, 9 grijs, 2 bruin Toer 34 6x (2 v, 2 v sam, 2 v) (30 v)

12 bruin, 10 wit, 5 grijs, 3 bruin Toer 35 30 v

9 zand, 16 wit, 2 grijs, 3 zand Toer 36 30 v

8 zand, 22 wit

Vanaf hier ga je verder met wit. Toer 37 26 v, 4 st (30 v)

Toer 38 10 st, 1 v, sla de resterende 19 v over. Deze hoef je niet te haken.

Vul het lijf op en knip de draad lang genoeg af om het hoofd op het lijf te kunnen naaien.

LINKERARM

Maak met wit een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

Toer 4 2 v in elke 6e v (21 v)

Toer 5 21 v

Toer 6 21 v

Toer 7 haak elke 6e en 7e v samen (18 v)

Toer 8-9 18 v (2 toeren)

Toer 10 18 v

12 wit, 1 grijs, 2 wit, 2 grijs, 1 wit

Toer 11 18 v

11 wit, 7 grijs

Toer 12 2 v sam, 16 v (17 v)

9 wit, 8 grijs

Toer 13 17 v

1 grijs, 7 wit, 9 grijs

Toer 14 17 v

17 grijs

Toer 15 2 v sam, 15 v (16 v)

9 grijs, 1 zand, 6 grijs

Vul het armpje op.

Toer 16 16 v

8 grijs, 3 zand, 5 grijs

Toer 17 16 v

6 grijs, 6 bruin, 4 grijs

Toer 18 2 v sam, 14 v (15 v)

4 grijs, 10 zand, 1 grijs

Toer 19 15 v

2 grijs, 13 zand

Wissel van kleur en ga verder met bruin.

Toer 20 15 v

Toer 21 2 v sam, 13 v (14 v)

Wissel I van kleur en ga verder met zand. Toer 22-23 14 v (2 toeren)

Wissel van kleur en ga verder met bruin. Toer 24 14 v

Wissel van kleur en ga verder met zand. Toer 25-26 14 v (2 toeren)

Wissel van kleur en ga verder met bruin. Toer 27-28 14 v (2 toeren)

Wissel van kleur en ga verder met zand. Toer 29 14 v

Vul het armpje verder op en maak hem met 6 v dicht. Knip de draad lang genoeg af om de armen aan het lijf te kunnen naaien.

RECHTERARM

Maak met wit een (magische) ring.

Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

Toer 4 2 v in elke 6e v (21 v)

Toer 5 21 v

Toer 6 21 v

Toer 7 haak elke 6e en 7e v samen (18 v)

Toer 8-9 18 v (2 toeren)

Toer 10 18 v

12 wit, 1 bruin, 2 wit, 2 bruin, 1 wit

Toer 11 18 v

11 wit, 7 bruin

Toer 12 2 v sam, 16 v (17 v)

9 wit, 8 zand

Toer 13 17 v

1 zand, 7 wit, 9 zand

Toer 14 17 v

17 bruin

Toer 15 2 v sam, 15 v (16 v)

9 zand, 1 grijs, 6 zand

Vul het armpje op. Toer 16 16 v

8 zand, 3 grijs, 5 zand

Toer 17 16 v

6 bruin, 6 grijs, 4 bruin Toer 18 2 v sam, 14 v (15 v) 4 zand, 10 grijs, 1 zand

Toer 19 15 v

2 zand, 13 grijs

Vanaf hier ga je verder met grijs.

Toer 20 15 v

Toer 21 2 v sam, 13 v (14 v)

Toer 22-29 14 v (8 toeren)

Vul het armpje verder op en maak hem met 6 v dicht. Knip de draad lang genoeg af om de armen aan het lijf te kunnen naaien.

LINKERBEEN

Maak met grijs een (magische) ring.

Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

Toer 4 6x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (24 v)

Toer 5 2 v in elke 4e v (30 v)

20 grijs, 10 zand

Toer 6 6x (2 v, 2 v in volg v, 2 v) (36 v) 22 grijs, 14 zand

Toer 7 36 v

20 grijs, 16 bruin

Toer 8 36 v

19 grijs, 17 zand

Toer 9 36 v

18 grijs, 18 zand

Toer 10 3x (5 v, 2 v sam, 5 v) (33 v)

16 grijs, 17 bruin

Toer 11 33 v

16 grijs, 17 bruin

Toer 12 33 v

17 grijs, 16 zand

Toer 13 haak elke 10e en 11e v samen (30 v)

16 grijs, 14 zand

Toer 14 30 v

18 grijs, 12 bruin

Toer 15 3x (4 v, 2 v sam, 4 v) (27 v)

16 grijs, 11 zand

Toer 16 27 v

18 grijs, 9 zand

Toer 17 haak elke 8e en 9e v samen (24 v)

17 grijs, 7 bruin

Toer 18 24 v

19 grijs, 3 bruin, 2 grijs

Vanaf hier ga je verder met grijs.

Toer 19 3x (3 v, 2 v sam, 3 v) (21 v)

Toer 20 21 v

Toer 21 haak elke 6e en 7e v samen (18 v)

Toer 22 5 v, 9 st, 1 v, sla de resterende 3 v over. Deze hoef je niet te haken.

RECHTERBEEN

Haak t/m toer 21 volgens de omschrijving van het

linkerbeen.

Toer 22 14 v, 4 st

Toer 23 5 st, 1 v, sla de resterende 12 v over. Deze hoef je niet te haken. Vul de benen licht op en knip de draad lang genoeg af om de voeten aan de benen te kunnen naaien.

VOETEN (2x)

Maak met wit een (magische) ring.

Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

Toer 4 6x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (24 v)

Toer 5-10 24 v (6 toeren)

Toer 11 haak elke 7e en 8e v samen (21 v) Toer 12-18 21 v (7 toeren)

Toer 19 haak elke 6e en 7e v samen (18 v) Vul het voetje op.

Toer 20 haak elke 2e en 3e v samen (12 v) Toer 21 haak elke 1e en 2e v samen (6 v) Hecht af en sluit de voet.

LINKERWANG

Maak met wit een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

6 wit, 4 grijs, 2 wit

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

9 wit, 8 grijs, 1 wit

Knip de draad van beide kleuren lang genoeg af om de wang op de snuit te naaien.

LINKEROOR

Maak met grijs een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke 2e v (9 v)

Toer 3 3x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (12 v) Toer 4 2 v in elke 4e v (15 v)

11 grijs, 4 zand

Toer 5 3x (2 v, 2 v in volg v, 2 v) (18 v)

3 zand, 10 grijs, 5 zand

Toer 6 2 v in elke 6e v (21v)

4 zand, 11 grijs, 6 zand

Toer 7 3x (3 v, 2 v in volg v, 3 v) (24 v)

6 zand, 11 grijs, 7 zand

Toer 8 2 v in elke 8e v (27 v)

7 zand, 13 grijs, 7 zand

Toer 9 3x (4 v, 2 v in volg v, 4 v) (30 v)

8 zand, 14 grijs, 8 zand

Haak het oortje op de volgende manier dicht:

9 hv, 2 hst, 2 st, 2 st in volg v

Knip de draad van beide kleuren lang genoeg af om het oor op het hoofd te kunnen naaien.

STAART

Maak met grijs een (magische) ring. Vul de staart tijdens

het haken regelmatig op.

Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 4e v (15 v)

Toer 4 2 v in elke 5e v (18 v)

Toer 5-8 18 v (4 toeren)

Toer 9 18 v

1 zand, 5 grijs, 2 zand, 4 grijs, 1 zand, 4 grijs, 1 zand

Toer 10 18 v

2 zand, 2 grijs, 6 zand, 1 grijs, 3 zand, 3 grijs, 1 bruin

Toer 11 18 v

18 bruin

Wissel van kleur en ga verder met zand. Toer 12-13 18 v (2 toeren)

Wissel van kleur en ga verder met bruin. Toer 14-15 18 v (2 toeren)

Wissel van kleur en ga verder met zand.

Toer 16 18 v

Toer 17 18 v

4 zand, 2 grijs, 10 zand, 2 grijs

Toer 18 18 v

3 bruin, 4 grijs, 1 bruin, 1 grijs, 6 bruin, 3 grijs Toer 19 18 v

1 grijs, 1 zand, 9 grijs, 3 zand, 4 grijs

Toer 20 18 v

12 grijs, 1 zand, 5 grijs

Toer 21 2 v sam, 16 v (17 v) Toer 22-26 17 v (5 toeren)

Toer 27 2 v sam, 15 v (16 v) Toer 28-32 16v (5 toeren) Toer 33 2 v sam, 14 v (15 v) Toer 34-40 15 v (7 toeren)

Vul de staart verder op en knip de draad lang genoeg af om hem

aan het lijf te

kunnen

naaien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!